959784060895449
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

2019. 01. 22. 21:53:49
Mit tegyünk, ha már letepert minket a kór? Van természetes megoldás!
2019. 01. 22. 21:07:36
Influenza megelőzés természetes módszerekkel

Bár már jelentették, hogy kezdetét vette az influenzajárvány, még épp időben vagyunk, hogy foglalkozzunk a megelőzéssel. Sőt…érdemes foglalkozni vele, mivel úgy tűnik az idei influenza szezont bakteriális felülfertőződések és szövődmények is tarkítják. Mi az, amit tehetünk?Bár már jelentették, hogy kezdetét vette az influenzajárvány, még épp időben vagyunk, hogy foglalkozzunk a megelőzéssel. Sőt…érdemes foglalkozni vele, mivel úgy tűnik az idei influenza szezont bakteriális felülfertőződések és szövődmények is tarkítják. Mi az, amit tehetünk?

2019. 01. 17. 09:17:27
Aszpartam.... káros, és a legújabb kutatások szerint nem is segít a fogyásban....sőt!

Massachusetts General Hospital kutatói most megtalálták az okát is annak, hogy miért nem segít a súlycsökkenésben az aszpartám. Az Applied Physiology, Nutrition and Metabolism szaklapban közzétett tanulmányukban megmutatják, hogy az aszpartám bomlásából keletkező fenil-alanin hogyan akadályozza annak az enzimnek a működését, amely a metabolikus szindróma kifejlődését előzné meg....

2018. 10. 02. 13:31:04
Segítség, pánikrohamom van! A pániktünetekkel, a pánikbetegséggel folyamatosan foglalkoznak a kutatók, mert egyre több ember életét keseríti meg ez az alattomosan támadó, kiszámíthatatlanul érkező, félelmetes állapot. 
2018. 10. 02. 10:50:18
A fejfájásról egy kicsit másképp..... A lakosság 90%-ának van időnként fejfájása, 40-50%-a rendszeresen szenved miatta.
2018. 09. 08. 16:07:12
Fekete nadálytő Symphytum

A fekete nadálytő (Symphytum officinale L.) az érdes levelűek családjába tartozó erdőszéli árkok és a mély fekvésű nedves területek gyógynövénye. Elsősorban a növény gyökerét, ritkán a földfeletti részét (elsősorban a levelet) használják a gyógyításra. A fekete nadálytő, mint gyógynövény, nagy múltra tekint vissza. Az ókori csatákban, főzetébe mártott rongyokkal rögzítették az eltört csontokat és már Paracelsus is a seb gyógyítására ajánlotta. A fekete nadálytő legfőbb hatóanyaga az allantoin, amely mellett még találhatók benne cseranyagok, nyálkaanyagok, egyéb alkaloidok is.

2018. 08. 09. 10:58:55
Amikor már a tőzefáfonya sem segít....

A mannose vagy mannóz egy egyszerű cukor, mely a molekuláris tükörképe a glükóznak. Míg a mannose a természetben számos gyümölcsben és zöldségben előfordul, ezekből való kinyerése kissé megváltoztatja ennek a szerkezetét, mivel a kivont anyag az úgynevezett D-mannose, ami eltér annak természetes állapotától az egyszerű mannóztól. A mannózra pedig igen sokan támaszkodnak a hugyúti fertőzések kezelésében, így egyre több kutatás is irányul erre az anyagra, hogy bebizonyítsák, hogy orvosi kiegészítésként is alkalmas ez a monoszacharid.

 

2018. 06. 23. 14:13:20
Cseppet sem veszélytelen

Itt a nyár, mindannyian többet tartózkodunk a szabadban, és igyekszünk minél többet tölteni vízparton.

Ugyanakkor fontos figyelni a veszélyekre is, mint a különböző fertőzések. A köztudatban nem elterjedt, de tény, hogy világszerte a fertőzéses megbetegedések legnagyobb részét valamilyen parazita okozza.

2018. 05. 05. 19:26:45
Magnézium  a láthatatlan tápanyaghiány

Magnéziumhiány: miért láthatatlan?

Egyes szakértők láthatatlan tápanyag-hiánynak nevezik, mert szörnyen nehéz észrevenni és diagnosztizálni. Sajnos ezzel együtt sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk. A magnézium több mint 300 ismert biokémiai folyamatot befolyásol a testünkben. A szívverés szabályossága és a hormonjaink egyensúlya egyaránt a magnézium-ellátottságunktól függ. Miért veszélyes a magnézium-hiány?

Miközben a táplálkozási szakértők pontos ajánlásokkal rendelkeznek számos tápanyag napi ajánlott bevitelére, a magnéziummal kapcsolatban nincsenek pontos ajánlások. Más a nőknek, más a férfiaknak, más Európában és más Amerikában. Az viszont tény Nemzeti Egészségügyi és Táplálkozási Vizsgálat (NHANES)), hogy a lakosság fele nem jut elegendő magnéziumhoz, még a legkonzervatívabb ajánlások szerint sem.

Íme néhány tanács arról, hogyan tudja valaki biztosítani az egészséges magnézium bevitelét vagy kezelni a hiányt.

2018. 05. 05. 16:46:46
15 ok, hogy miért fogyasszon omega-3 zsírsavakat

15 ok, hogy miért fogyasszon omega-3 zsírsavakat

Az omega-3 zsírsavak rendkívül fontos tápanyagok. Rengeteg egészségügyi előnnyel jár a fogyasztásuk a szervezet és az agy számára. Igen sok tanulmány született az omega 3 zsírsavak hatásaival kapcsolatban az elmúlt években.  Íme 15 olyan egészségügyi előny, amiért nagyon megéri rendszeresen fogyasztani őket.