959784060895449
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

„Minden második magyar még nyáron is D-vitamin hiányos!”

„Minden második magyar még nyáron is D-vitamin hiányos!”

„Minden második magyar még nyáron is D-vitamin hiányos!”

 Mutat rá a semmelweis.hu/mediasarok-ban megjelent cikkében dr Lakatos Péter a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati klinika egyetemi tanára.

Ételeinkből szervezetünk nem jut elegendő mennyiségű D-vitaminhoz, ezt leginkább napozással tudjuk elérni. Télen, szerencsére egyre többen szednek D-vitamint, de amint megjelennek a tavaszi nap első sugarai, úgy gondolják, őszig felhagyhatnak a pótlásával.

A kérdés már csak az, tartózkodunk-e nyáron annyit napon, mely elegendő a megfelelő D-vitamin szint eléréséhez? Egyre inkább bebizonyosodni látszik, hogy a civilizált életformánk, a napsugárzás káros hatásainak kivédésére irányuló tevékenységünk megakadályoznak bennünket abban, hogy nyáron a napfényből nyerjünk szervezetünk számára elegendő D-vitamint.

EZÉRT IGEN! NYÁRON IS SZÜKSÉGÜNK VAN D-VITAMIN PÓTLÁSRA!

A D-vitamin csontrendszerünkre gyakorolt hatása mára már közismert. Ugyanakkor ennek a kis molekulának számos olyan hatása is van, mely kevésbé köztudott, és nélkülözhetetlenné teszi életünkben. Egy következő írásunkban majd ezzel foglalkozunk részletesebben.

Addig is jó nyarat kívánunk mindenkinek!

Tartalomhoz tartozó címkék: D-vitamin