959784060895449
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szafi Reform Szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék 250g (paleo, gluténmentes)

Ár:
1.191 Ft
Cikkszám: 5999564151370
Magas rosttartalmú gluténmentes, szénhidrát-csökkentő lisztkoncentrátum
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2019. szeptember 19.
Gyártó: Szafi
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostliszt, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.

Önmagában is használható, követve a blogon lévő recepteket!

Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb...

 

Átlagos tápérték

100g lisztkeverékben

100 g kész kenyérben*

energia:

785 kJ / 196 kcal

523 kJ / 127 kcal

zsír:

0,5 g

4,4 g

- amelyből telített zsírsavak:

0,1 g

1,4 g

szénhidrát:

1,1 g

1,4 g

- amelyből cukrok:

0,6 g

0,5 g

rost:

91,6 g

23,1 g

fehérje:

0,9 g

8,9 g

só:

0,23 g

1,2 g

* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.

100g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.

100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználási javaslat:

Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):

Hozzávalók:

  • 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
  • 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
  • 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
  • 3 g só
  • 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
  • 3 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)

Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.

Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

Elkészítés:

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.

5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle.

Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Sütés:

Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.

Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!

Összetevők

Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).

Termék címkék: diétás, gluténmentes, paleo, szafi reform